KOM TIL FÅRETS DAG PÅSKELØRDAG 15/4 kl 11-16

HER ER TØRVEJR SELVOM DET ER REGNVEJR :-)
- SE LAM I STALDEN OG KYLLINGER, GÆSLINGER, CAFÉ OG BODER I HALLEN

Lyngholm Landsted er et økologisk landbrug på 21 tdl land med 42 moderfår af racerne Gotlænder, Gute og Texel/Gotlænder krydsninger samt nyfødte lam i stald og på mark. Skønne smags- og sanseoplevelser for hele familien i de smukke naturomgivelser på gården, der er beliggende i morænebakkerne på Tuse Næs. Der er fri entre og masser af gratis oplevelser. Arrangementet er drevet af frivillige på Lyngholm Landsted og du kan støtte op om det ved at handle i gårdens egen café og pølsebod.

Nyfødte lam, dunede kyllinger, vraltende ællinger og flotte fritgående høns – der lægger grønne og chokoladebrune æg - venter på at få besøg af voksne og børn, som også kan glæde sig til sjov med æg og påskepynt. Mød også hyrdehunden på arbejde i fårefolden.

Café Laden sælger gourmet hotdogs af lammegriller med løvstikke, lokal øl, saft, kakao, kaffe/te og lækre påskevafler som kan nydes i de hyggelige omgivelser. Fine boder byder på de smukkeste skind fra vores økologiske lam, uld, delikatesser, chokolade og påskepynt.

De mere nørdede kan høre om Holistic Management/Grazing, om konceptet ’Andelsfår’ og ’Velfærdsdelikatesser’, som vi er en del af.

Lyngholm Landsted, Guredevej 44, 4300 Holbæk. Åbent 11-16. Påskelørdag 15. april 2017 www.lyngholmlandsted.dk Telefon: 2096 2030


ØKOLOGISKE FÅR OG LAM                                                                                                                                            

Vi tager lige nu bestillinger på lam som slagtes i september-oktober. Vil du købe et lam, så rekvirer et bestillingsskema på;  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. eller ring/sms 2096 2030 allerede i dag. Vi sælger hele lam (evt. ½ lam, hvis der er nogen at dele med), top kvalitet hakket kød, spegepølser og røgvarer.

Lyngholm Landsted er drevet økologisk og vi har pt. ca. 42 moderfår. Landbrug og lammeproduktion blev omlagt til økologi i 2012. Det er primært de nordiske racer Gotlænder, Gute samt krydsning af Gotlænder/Texel som avlsstammen består af. De er tilpasset det danske klima og kan gå uge hele året, men har selvfølgelig altid adgang til læhuse med halmstrøelse samt læ- og skyggeremiser. Fårene har M3 status og er fri for klovsyge. Vi sælger får til levebrug, samt økologiske slagtelam ved forudbestilling.

Her følger vi årets og naturens gang. Fårene læmmer i april-maj og går hele sommeren sammen med deres lam i de smukke morænebakker. De har adgang til store arealer med græs og flyttes jævnligt rundt mellem foldene. Dermed forebygger vi sygdom og dyrene trives derfor særdeles godt. I august-september måned sorteres vædderlammene fra. Lammene slagtes fra sidst i september/oktober samt nogle gange også i januar. Dette betyder at lammene normalt kun er opvokset på modermælk og græs. 2014 var en tørkesommer uden lige. Dette gav os udfordring i forhold til at have nok græs til får og lam. Vi gik med på "Bonderøvens" "bølge" omkring løvhø. Her nåede det bare aldrig at blive til hø, da de fik hele fældede træer ind på marken og i løbet af meget kort tid var træerne fuldstændig plukket for løv ;-) Vi har mange hundrede meter læhegn-bælter på ejendommen, som længe har trængt til beskæring. De efterfølgende år, også med udbredt tørke somre, har vi gjort et kraftigt indhug i den varierede beplantning. Det har givet lys, luft og plads til de tilbageværende træer og buske. Der blev fældet stort set dagligt og spist med stor fornøjelse af får og lam. Utroligt at se hvor hurtigt sådan et træ kan blive plukket! Tilbage ligger kun grene til flis og stammer til brænde. Mineraler er der blevet spist mindre af, mens vi har suppleret med løv, kviste og grene, men de har altid fri adgang til mineraler og kan tage efter behov. Om vinteren fodres der med wraphø af høj kvalitet, høstet på egne marker.

Når lammene er slagtet i Slangerup, hænger de i 5-8 dage og modner, hvorefter det udskæres efter ønske og afhentes (oplyses ved bestilling hos os)

OBS! Vi har også smukke fåre- og lammeskind til salg, enkelte langhårede og ellers kortklippede siddeskind af høj kvalitet og lang holdbarhed.

Vi er anbefalet af Dyrenes Beskyttelse og med i deres koncept 'Velfærdsdelikatesser' som du kan læse mere om her http://www.dyrenesbeskyttelse.dk/velf%C3%A6rdsdelikatesser

Fåreavler i fritiden

Blandt andet kan du høre om det nye koncept ANDELSFÅR. Nu er det nemlig muligt at blive bonde på deltid. Tanken er, at folk kan købe sig ind i en økologisk besætning og få andel i et får. En flok fåreavlere på Sjælland tilbyder nu, at byboere og andre interesserede kan blive fåreavlere i fritiden.

På den måde kan de, der ellers ikke lige har mulighed for at realisere drømmen om et liv på landet, få mulighed for at være med til at passe dyrene, navngive fåret og følge med i den daglige pasning.

Se lidt intro her https://www.youtube.com/watch?v=hzwKLF_2Qw4

 

Bedriften har modtaget Økologisk Arealtilskud til at omlægge og drive bedriftens landbrugsarealer økologisk. Formålet med tilskuddet er at øge det
økologiske areal i Danmark og derved opnå en række fordele for miljøet og biodiversitet. Tilskuddet har medført, at bedriften har været i stand til at
opretholde en økologisk jordbrugsproduktion på bedriftens landbrugsarealer og sælge økologisk producerede fødevarer.

Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af Landdistrikterne:

Danmark og Europa investerer i landdistrikterne

Den Europæiske Landbrugsfond

for Udvikling af Landdistrikterne

untitled

 

 

IMGP2157

flere skind på terrasse

gute kort

         Selskabslokaler

        Bed and Breakfast